Sito Štampa

Štampa na tekstilu

Sito štampa predstavlja jednu od najstarijih vrsta štampe. U novije vreme doživela je potpuni preokret i postala opšte prihvatljiva tehnika štampanja, u svetu i kod nas. Uz pomoć sito štampe moguće je ostaviti otisak na skoro svim vrstama materijala i ravnim površinama. Primenjiva je za štampu na keramičkim, drvenim, plastičnim, metalnim i staklenim površinama.

Međutim najširu primenu nalazi u tekstilnoj industriji, zbog svog kvaliteta otiska, na osnovu kog je postala neizostavan alat modne industrije. Tekstilni predmeti poput majica, košulja, uniformi, torbi i raznih drugih dizajnerskih zamisli, dobijaju sasvim novu dimenziju kada se na istima primeni sito štampa.

Štampa na majicama

štampa na duksevima

Kačketi sa štampom

ikonica za sito štampu

Asortiman za sito štampu

Kompanija Jovšić Printing Centar može da Vam ponudi vrhunski kvalitet sito štampe, na različitim materijalima uz najkraće rokove za isporuku proizvoda. Asortiman proizvoda na kojima vršimo sito štampu čine:

  • PVC artikli -folije i nalepnice različitih dimenzija
  • Tekstil -majice, duksevi, reklamne trakice
  • Promotivni artikli - hemijske olovke, upaljači, privesci, metalne kutije za bombone, pakovanja za boce, rokovnici, kišobrani, držači za mobilne telefone, trakice za mobilne telefone i ključeve, podmetači za miša, čaše, pepeljare i slično.

Postupkom sito štampe otisak se dobija kroz štamparsku formu, koja se radi od svile, najlona ili poliestera, zategnute na ramu. Ramovi za sito štampu napravljeni su od drveta, metala i plastike. Prvobitno se na zategnutu formu nanosi nepropusni sloj, koji se kasnije u toku štampe uklanja, nakon čega sledi potiskivanje boje u zahtevanom sloju za dobijanje otiska.

Kvalitet reprodukcije zavisi od vrste materijala od kog je napravljeno sito. Ranije su se masovno koristile svilene tkanine, koje su danas zamenjene sintetičkim, prilikom čega nije značajnije narušen kvalitet otiska. Ukoliko je broj otvora na situ veći, kvalitet otiska će biti bolji, međutim boja će teže prolaziti kroz otvore.

sito stampa logo na majici

Mašine za sito štampu

Postoje različite mašine za sito štampu:

  • zaklopne
  • rotacione
  • ravnoštampajuće

Sito štampa je danas jedna od najpopularnijih metoda štampe, jer je uz pomoć nje moguće nanati značajno deblji sloj boje u odnosu na druge tehnike štampe. Rezultat toga je visok kvalitet otiska i dugotrajnost istog. Upravo iz tog razloga se sito štampa koristi za reprodukciju slika poznatih umetnika.

Prednosti sito štampe

  • kvalitetan i postojan otisak
  • mogućnost štampe na gotovo svim materijalima
  • najbolje rešenje za štampu na tekstilu
  • najbolji izbor za velike serije i tiraže

Svuda oko nas možete primetiti predmete koji su prošli postupak sito štampe. Različiti posteri, reprodukcije, nalepnice, slike na drvetu ili plastici, nastale su ovom tehnikom. Misija Jovšić Printing Centra je da svet oko Vas oboji raznovrsnim bojama uz pomoć sito štampe. Ekspanzija sito štampe i njena primena na tekstilu pomerila je granice mode, dizajna, stila, trendova i svakako ukusa pojedinca.

sito stampa na duksevima

POŠALJI UPIT

Popunite formular da bi ste dobili ponudu za Sito štampu.
Obavezne informacije: tiraž, dimenzije, rok.

Radno vreme

Pon - Pet: 8:00 - 16:00


Subota: 9:00 - 16:00


Nedelja: Ne radimo

NEWSLETTER

TOP Call Now Button