Direktna UV štampa

Šta je direktna UV štampa?

UV LED štampa je digitalna štampa prilikom koje štamparska boja nanešena na materijal se suši odmah uz pomoć UV svetla. Ovo daje mogućnost štampe na skoro svim materijalima, od plastike i stakla do drveta i metala. Prilikom direktnog UV štampanja je smanjena emisija isparljivih organskih jedinjenja i ne proizvodi dodatne mirise.

Može se štampati na ravnim i neravnim površinama.

Proizvodi štampani digitalnom UV tehnologijom su otporni na sunčeve zrake, vodu, vlagu i ostale atmosferske pojave, tako da su spremni za spoljašnju upotrebu. 

stampa na hemijskim olovkama

Najčešća upotreba direktne UV štampe

Direktna UV štampa se najčešće koristi za štampu na drvetu, plastici, staklu, na metalnim predmetima, takođe se koristi za štampu na koži, tekstilu i slično, ali i za štampu na papiru i kartonu.

Predmeti koji se štampaju su: hemijske olovkeprivesciupaljačiUSB flashUSB karticerokovnicipapirne kockesetovi olovaka - kutijeluksuzne vizit kartice, maske za mobilni i ostalo.

Direktna UV štampa na drvetu

Direktna štampa drveta se vrši tehnologijom digitalne UV štampe. Štampa (boja) na drvetu ulazi direktno u materijal i ostavlja teksturu drveta vidljivom. Štampa na drvo, ili bilo koji drugi materijal uz pomoć UV štampe je isplativa i za manje tiraže i namenjena je za štampu kancelarijskog materijala, za štampu alata za domaćinstvo, za štampu reklamnog materijala i slično.

Takođe, mogu se štampati i fotografije tako da štampa na drvetu može da se koristi i za personalizaciju komada nameštaja, drvenih kutija, specijalnih ramova za slike i pravljenje unikatnih poklona. Možete odštampati svoje fotografije na drvenim podlogama i napraviti unikatan poklon ili dekoraciju u kući.

stampa na drvetu

Direktna štampa na plastici

Štampa na plastici je do skoro bila moguća samo uz pomoć tampon štampe, međutim, pojavom novih tehnologija kao što je digitalna UV štampa sada je moguća direktna štampa na plastici koja je u više boja, sa boljom preciznošću štampe. Direktna UV štampa na plastici je donela i veću brzinu odštampavanja tako da je vreme izrade štampanog materijala skraćena, samim tim je i cena ekonomičnija.

Najčešće se štampaju promotivni materijali kao što su upaljačihemijskeprivesci, maske za mobilne telefoneUSB fleshevipunjive prenosne baterije...

stampa na plastici

Štampa na privescima

Za kreativne

Najbolji proizvodi koji su kod nas rađeni su najčešće kombinacija više tehnika i tehnologija štampe. Recimo, možete laserskim sečenjem neki predmet iseći i taj objekat odštampati uz pomoć UV štampe. Korišćenjem mogućnosti lak štampe možete napraviti kreativne i neobične teksture i napraviti glossy ili matt efekte.

Štampa na koži

UV štampa je donela sa sobom niz pogodnosti, a naročito u štampi na koži i kožnim materijalima. Sada UV štampači mogu da štampaju i belu boju, što je velika prednost.

Možemo da štampamo na pravoj koži, na kožnim tašnama, da štampamo na cipelama i sličnim stvarima. Direktna UV štampa na koži smanjuje troškove izrade novih proizvoda i omogućava vam da razvijate nove proizvode uz nižu cenu i kraće vreme izrade.

Štampa na jelovniku od kože

Cena UV štampe

Cena za direktnu UV štampu se dobija na upit jer zavisi od više faktora, količine, da li je jednostrano ili višestrano, dimenzije štampe, materijala na koji se štampa i slično. Cenu možete dobiti telefonom ili na upit ispod.

POŠALJI UPIT

Popunite formular da bi ste dobili ponudu za UV štampu

Radno vreme

Pon - Pet: 8:00 - 16:00


Subota: 9:00 - 16:00


Nedelja: Ne radimo

NEWSLETTER

TOP Call Now Button