Lasersko graviranje i sečenje

Lasersko graviranje je najnovija tehnologija graviranja materijala, omogućava izradu i najzahtevnijih proizvoda. Velika preciznost omogućava obeležavanje sitnih delova, kao i tačnost izrezivanja raznih oblika.

Štamparija Jovšić Printing Centar ima mogućnost graviranja laserom do najfinijih detalja veličine 0,01 mm, a minimalna veličina slova može biti 1x1mm. Maksimalna površina za graviranje je 1250x850mm. Visina objekta koji se štampa može biti maksimalno 300mm.

PROCES LASERSKOG GRAVIRANJA I SEČENJA

Lasersko graviranje predstavlja proces prilikom koga dolazi do paljenja, topljenja i isparavanja materijala koji je izložen laserskom snopu. Sam proces je čist, nema kontakta, bez vlage, fleksibilan i veoma ekonomičan.

Prednosti brendiranja artikala laserskom gravurom, u odnosu na bilo koju štampu, je što je gravuru nemoguće skinuti niti oštetiti jer se prilikom gravure skida sloj materijala gde je prošao laserski snop. Otisak - gravura je otporna na hemikalije, UV zračenja i ogrebotine.

SEČENJE I GRAVURA LASEROM

Tehnologija graviranja laserom omogućava štampu na različitim nemetalnim materijalima kao što su drvo, koža, klirit, plastika, guma, staklo, mermer i slično.

LASERSKO GRAVIRANJE I SEČENJE DRVETA

Laserskim sečenjem od drveta možete praviti i gravirati igračke, poklone za Novu godinu i Božić, umetnička dela i rukotvorine, suvenire, priveskedrvene vizit kartice i slične stvari. Debljina drveta nije presudna za kvalitetnu gravuru zbog toga što laser u različitim dubinama gravira drvo i tako da se dobija izuzetno čist i jasan otisak.

Drvo pogodno za štampu laserom

  • Medijapan
  • Šperploča
  • Iverica
  • Prirodno drvo
  • Čvrsto drvo
  • Pluta
  • Furniri

LASERSKO SEČENJE I GRAVIRANJE PLASTIKE

secenje na laseru privezak

Lasersko sečenje i graviranje plastike se radi najčešće na akrilnim materijalima kao što je klirit, tj. pleksiglas.

U Jovšić Printing Centru možemo da laserski sečemo klirit do 10mm debljine, a kad je reč o graviranju, možemo da graviramo plastiku do 30cm visine. Sečenje kirita obavlja se bez dodira lasera i površine materijala, sam proces je čist i bez oštećenja sečenog objekta. Cena graviranja na plastici - kliritu se dobija na upit.

Graviranje laserom je moguće i preporučljivo je za izradu promotivnog materijala. Gravirati možete hemijske olovkepriveskeupaljače i slično.

lasersko graviranje hemijski

Graviranje hemijskih olovaka sa LED

GRAVIRANJE I SEČENJE PAPIRA LASEROM

Štamparija Jovšić Printing Centrar ima mogućnost da laserom seče i gravira kartona i papirLasersko sečenje kartona i papira najviše se koristi za izradu pozivnica za venčanjeizradu vizit kartica, za pripremu za štampu, ali i za izradu kutija i ostale ambalaže. Najveća primena je u personalizaciji predmeta koja ranije nije bila moguća.

Takođe laserskim sečenjem mogu se izrađivati puzle, privescirokovnicikalendari i razni promotivni materijal.

Radno vreme

Pon - Pet: 8:00 - 16:00


Subota: 9:00 - 16:00


Nedelja: Ne radimo

NEWSLETTER

TOP Call Now Button