Kesa je artikal koji se masovno koristi u svakodnevnom životu, a na prvi pogled se može prepoznati i za koju su namenu.

Kesa

Kesa može biti različite debljine i teksture, kolorita sa štampom ili bez štampe. Za prodavnicu koristimo PVC kese, sako od nas kod kuće ima zavidnu kolekciju različitih kesa od onih iz prodavnice mekanih do ojačanih koje se koriste za poklon pakovanja ili ih dobijamo u buticima poznatih brendova.

Štampa na kesama

Štampa na kesama pruža veliki izbor različitih mogućnosti.Oni su odličan reklamni materijal jer su vidljive i nose se  na javnom mestu, te može da ih vidi veliki broj potencijalnih klijenata. Po izgledu i načinu štampe može se prepoznati za koju se namenu kesa korsiti, tako da butici uglavnom koriste tzv. Butik kese za ojačanom ručkom, dok se stare PVC kese koriste isključivo za nošenje namirnica iz prodavnice. Kese mogu biti u bilo kojoj boji. Kompanije su obično zainteresovane za veće tiraže kesa sa svojim logo-om ili reklamnom porukom.

Štampa kesa

Za štampu kesa koriste se različite tehnike štampe i materijali kao i različite ručke. Za štampu kesa štamparije koriste vrhunsku kompjutersku opremu i lasersko štampanje.Klijent bita veličinu, boju , materijal i slično a izrada reklamnih kesa se obično radi po porudžbini za standardno pakovanje proizvoda ili za određeni događaj ili reklamnu kampanju.

Štampane kese

Štampane kese se mnogo češće mogu videti u upotrebi od kesa koje na sebi nemaju nikakvu štampu. Razlog je što je šteta propustiti tako značajan reklamni prostor.

Kese štampa

Naše kese ponekad završe i kod drugog lica kada nosimo poklon ili spakujemo određeni predmet u kesu. Zato je reklamiranje na kesama veoma važno. Ne samo da će baza potencijalnih klijenata na ulici, autobusu ili nekom drugom objektu videti vaš brend, već vam i drugi ljudi mogu biti potencijalni promoteri.

Izrada kesa

Izrada kesa zavisi od vrste materijala tehnike štampe debljine kese i ojačavanja kao i posebnih tehnika kao što je bigovanje, zaltoisk,perforacija i drugetehnike na kesama.

Treger kese

U kući svi čuvamo gomilu treger kesa. One se najviše koriste po prodajnim objektima, marketima i za pakovanje voća i povrća. Najčešće se proizvode od polietilena. One mogu biti različite gustine, pa one koje su od piletilena visoke gustine poznate su pod nazivom šuškave kese a one koje su manje gustine su glatke kese.

Kese proizvodnja

Proizvodnja kesa počela je još davne 1957.godine i bile su od polietilena. Današnje kese mogu biti od najlona ili od papira.Proizvodnja plastičnih kesa odvija se na mašini koja se zove ekstruder.

Kese prodaja

Kese se mogu nabaviti na nekoliko načina, kupovinom pojedinačnih kesa u prodavnicama i knjižarama, na ovim mestima obično možemo da kupimo poklon kese koje su od jačeg kartona sa posebnim dizajnom i rođendanskim, novogodošnjim, slavskim, dečijim motivima. Takođe postoje firme koje se bave maloprodajom i veleprodajom različitih kesa u većim tiražima sa ili bez štampe.

Kese cena

Cena kesa može značajno da varira od vrste i materijala koji se koristi u izradi kesa kao i od tiraža. Najjeftinije su one najlonske od polietilena koje svakodnevno uzimamo u prodavnicama do onih unikatnih koji zahtevaju posebne tehnike štampe i ojačavanje i koriste se za pakovanje skupocenih poklona, koje mogu koštati do nekoliko stotina dinara po komadu. Na cenu se dodaje i dizajn i priprema za štampu ukoliko želite unikatne kese za svoj brend ili za neku posebnu priliku u manjem tiražu.

JPC zvezdica

Radno vreme

Pon - Pet: 8:00 - 16:00


Subota: 9:00 - 16:00


Nedelja: Ne radimo

NEWSLETTER

TOP Call Now Button