Tampon štampa

Štampa na šoljama

štampa na upaljačima

Reklamne hemijske olovke

ikonica za tampon štampu

Štampa na zakrivljenim površinama

Poseban izazov u grafičkoj industriji predstavljalo je nanošenje otiska na zakrivljene površine. Neophodnost štampe na površinama koje nisu nužno ravne, dovela je po pojave tampon štampe. Ova tehnika predstavlja štampu sa posrednim otiskivanjem, odnosno silikonskim tamponom uz pomoć kog se sa štamparske forme boja nanosi na određeni predmet.

stampa na hemijskim olovkama

Revolucija koju je unela u grafičku industriju pojava tampon štampe, uslovila je činjenicom da je danas moguće preneti otisak na gotovo sve neravne i zakrivljene površine. Predmeti izrađeni od plastike, stakla, keramike, gume ili metala, čija površina nije besprekorno ravna ne predstavljaju više problem savremenoj štampi.

solje sa stampomsolje sa stampom

Kompanija Jovšić Printing Centar nudi Vam originalna rešenja za utiskivanje logoa Vaše firme ili slogana iste, uz pomoć tampon štampe na najrazličitijim zakrivljenim površinama. Takođe nudimo Vam i obimnu paletu reklamne poslovne galanterije po veoma pristupačnim cenama uz mogućnost tampon štampe na istoj.

Tampon štampa svoju primenu pronalazi na hemijskim olovkama, upaljačima, privescima, rokovnicima, satovima, kliritnim stalcima, čašama, pepeljarama i drugim sličnim reklamnim materijalima.

Primena tampon štampe

Tampon štampa se primenjuje kod:

  • cilindričnih predmeta
  • sfernih predmeta
  • složenih uglova
  • predmeta sa teksturom
  • konkavnih predmeta
  • konveksnih predmeta

Postupak tampon štampe podrazumeva tehniku štampanja pri kojoj se dvodimenzionalna slika prenosi na trodimenzionalni objekat. Ovaj postupak se vrši preko štamparske forme, najčešće gravirne ploče, gde se slika uz pomoć silikonskog jastučeta prenosi na površinu za ispis. Prvobitno se boja valjkom nanosi na štamparsku formu, potom se višak nožem skida sa iste, da bi se boja koja se nalazi u udubljenjima uzela silikonskim tamponom i nanela na površinu namenjenu za štampu.

Zahvaljujući fizičko-hemijskim promenama štamparske forme moguće je napraviti utisnutu sliku na koju prijanja silikonsko jastuče. Kada se jastuče naknadno spusti na objekat za štampu identična slika se ostavlja na površini za ispis. Uz pomoć posebnih svojstava kao što su savitljivost i prilagodljivost površini, sliku je moguće preneti na različite površine i oblike. 

stampa na upaljacima

Prednosti tampon štampe

  • mogućnost štampanja na svim zakrivljenim površinama
  • mogućnost štampe na različitim materijalima
  • dobijanje preciznog i kvalitetnog otiska
  • pogodna za srednje i veće tiraže

Proizvode na kojima je otisnuta tampon štampa viđamo svuda oko nas. Primenjivost tampon štampe, uslovila je činjenicom da je ista postala opšte prihvaćena u svim sferama ljudske delatnosti. Zahvaljujući tampon štampi moguće je štampati na medicinskim uređajima, auto delovima, tastaturi i monitoru računara, na TV uređaju, igračkama i mnogim drugim predmetima, na kojima nije bilo moguće željeni natpis štampati drugom tehnikom.

Konstantno radeći na tome da Vaše poverenje opravda svojim predanim radom kompanija Jovšić Printing Centar, je tu da Vam izađe u susret po pitanju tampon štampe na svim zakrivljenim površinama koje Vi odaberete.

POŠALJI UPIT

Popunite formular da bi ste dobili ponudu za Tampon štampu.
Obavezne informacije: tiraž, dimenzije, rok.

Radno vreme

Pon - Pet: 8:00 - 16:00


Subota: 9:00 - 16:00


Nedelja: Ne radimo

NEWSLETTER

TOP Call Now Button