Digitalna štampa

Digitalna štampa malih i velikih formata

Jovšić Printing Centar Vam nudi usluge digitalne štampe na različitim materijalima poput papira, drveta, kože, pleksiglasa, stakla, keramike, slikarskog platna, tekstila i PVC folija. Savremena rešenja koja Vam možemo ponuditi, u vidu digitalne štampe, zadovoljiće Vaša očekivanja i prezentovati Vaše proizvode i usluge na najefikasniji način.

Digitalna štampa velikih formata se najčešće koristi za brendiranje lokala, izloga, brendiranje zidova, za štampu fototapeta, kada se štampa promotivni materijal i slično.

Prednosti digitalne štampe su:

 • visok kvalitet i brza izrada proizvoda
 • veoma pristupačna cena malih i srednjih tiraža
 • mogućnost personalizacije
 • mogućnost štampe promenljivih podataka

Pojava digitalizacije krajem 20. i početkom 21. veka uslovila je pojavu digitalne štampe i unela revoluciju u štamparsku industriju. Digitalna forma je znatno izmenila kompletan proces pripreme za štampu, prebacivši isti direktno u računare. Napredna softverska rešenja omogućila su digitalnoj štampi da usko poveže računar i štamparsku mašinu, što je doprinelo efikasnijoj, bržoj i preciznijoj štampi. Jednom odrađena priprema za štampu na računaru, trajno je sačuvana i može se koristiti za štampanje u tačno određenom tiražu koji klijent zahteva.

Posedujemo dve RICOH mašine za digitalnu štampu čije su osnovne karakteristike:

Ricoh PRO 907EX

 •   podržava različite vrste medija, poseduje profesionalna programska rešenja, IPDS (opcija)  
 •   štampa 90 strana u minuti uz rezoluciju od 1.200 dpi
 •   podržava težinu papira od 40-300 gsm

Ricoh PRO 1357

 •   dizajniran za obradu najzahtevnijih zahteva za digitalnu štampu
 •   štampa 135 A4 tabaka u minuti 
 •   maksimalni kapacitet papira je 8050 tabaka iz 9 različitih izvora papira

Postoje dve vrste digitalne štampe:

 • statička digitalna štampa
 • dinamička digitalana štampa

Prvi način štampe podrazumeva povezivanje računara direktno sa mašinom za štampu. Ovaj postupak je zapravo klasična ravna ofset štampa izuzev toga što je osvetljivač za formu postavljen na cilindru, tako da se ista osvetljava i razvija u štamparskoj mašini.

Drugi način štampe karakterističan je po neposrednoj povezanosti računara sa štampačem. Ova vrsta štampe je zapravo bezkontaktna, odnosno podrazumeva odsustvo prese i valjka, koji otisak sa forme prenose na papir. Postupak digitalne štampe je zasnovan na inkjet tehnici, odnosno štampi sa vlažnim i suvim postupkom uz pomoć elektrografije.

Zanimljivo je istaći da u digitalnoj štampi klasična štamparska forma zapravo i ne postoji. Njeno mesto je u memoriji računara, a ista se prenosi naposredno na podlogu za štampanje.

Pronašli smo kreativna idejna rešenja za štampu kalendaranalepnicabrošuraflajerakataloga, prospekatavizit karti, mapa i drugih artikala u vrlo preciznom tiražu. Od dizajnerskog rešenja do postupka štampe, vođeni smo težnjom da na originalan način predstavimo Vas i Vaše proizvode i usluge.

POŠALJI UPIT

Popunite formular da bi ste dobili ponudu za Digitalnu štampu. 
Obavezne informacije: tiraž, dimenzije, rok.

Radno vreme

Pon - Pet: 8:00 - 16:00


Subota: 9:00 - 16:00


Nedelja: Ne radimo

NEWSLETTER

TOP Call Now Button