Biorazgradive kese

Biorazgradive kese sastav

Biorazgradive kese su one koje su nastale od obnovljivih sirovina koje se dobijaju od biljaka i životinja. U ekološkom smislu su najzdravije i najbolje rešenje, jer se razrađuju i ne predstavlju otpadni materijal. Kada je u pitanju sastav biorazgradive kese to je veoma osetljivo pitanje a mnogi naučnici još nisu došli do odgovora šta su zapravo biorazgradive kese. Poenta svega je da kese imaju mogućnost potpune razgradnje u prirodi i u skladu sa tim moraju biti sastavljene od materijala koji će se u potpunosti razgraditi za određeno vreme. Kod nas su još uvek u upotrebi plastične kese koje su ekološki štetne jer ne poseduju potrebne additive za razgradnju.

Biorazgradive kese za smeće

Iako su plastične kese kod nas i zvanično zabranjenje, biorazgradive nisu i one su preporučene za upotrebu, međutim mnogi ne znaju da je i u njihovom sastavu jedan deo plastike HDPE i LDPE ali da biorazgradive kese u svom sastavu imajua ditive koji pospešuju razgradnju pa proizvođači ovih kesa tvrde da se one tazgrađuju za perio do 4-5 godina.

Biorazgradive kese vreme raspada

Proizvođači biorazgradivih kesa tvrde da zahvaljujući posebnim aditivima koji ulaze u sastav biorazgradivih kesa i služe njihovoj razgradnji, sama razgradnja može trajati svega tri ili četiri godine.

Birazgradivim kesama se smatraju i papirne kese koje se razlažu u prirodi,a li ono što mnogi ne znaju da postoji više vrsta biorazgradivih kesa,a  da se one razlikuju prema vrsti i količini plastike koja ulazi u njihov sastav. Suština biorazgradivih kesa je da se one razlože na najsitnije čestice koje nisu opasne po okolinu.

Biorazgradive kese proizvodnja

Proizvodnja biorazgradivih kesa postala je unosan biznis. Naša država je spremila i podsticajna sredstva za sve one koji žele da se bave proizvodnjom bioragradivh kesa. One se proizvode od sirovina prirodnog porekla, biljnih ulja, celuloze i kukuriznog skroba.

Biorazgradive kese prodaja

Postoje određene kompanije koje se bav proizvodnjom biorazgradivih kesa i papirnih kesa. Njih možete naručiti po željenim dimenzijama u željenoj boji sa ili bez štampe.

Biorazgradive kese cena

Iako su biorazgradive kese skoro duplo skuplje od plastičnih njihova vrednost je opravdana. One u prosleku koštaju oko 50 dinara po komadu a cena im se razlikuje u zavisnosti od vrste materijala koji se koriste za njihovu proizvodnju kao i da li su rađene u boji, sa ili bez štampe.

JPC zvezdica

Radno vreme

Pon - Pet: 8:00 - 16:00


Subota: 9:00 - 16:00


Nedelja: Ne radimo

NEWSLETTER

TOP Call Now Button