Sajam grafičke opreme u Beogradu

Pod sloganom “Sve je u bojama” od 30. septembra do 03. oktobra  održan je 37. po redu Međunarodni sajam grafičke opreme i papirne industrije. Hala 4 Beogradskog sajma udomila je ukupno 62 izlagača  iz zemlje i regiona, koji su iskoristili ovu priliku kako bi svim zainteresovanim posetiocima predstavili najnovije mašine, uređaje i opremu za grafičku industriju, dok su stručno-prateći program obeležila predavanja eminentnih stručnjaka iz domena grafičke industrije  i prezentacije novih tehnologija i dostignuća.

Pored tradicionalnih izlagača poput Xeroxa, Konica Minolte, HP, FUJIFILM,  Mimaki i Canona, štamparima su svoje proizvode predstavili i mnogobrojni novi izlagači iz Italije, Poljske i Portugalije.

Ulogu domaćina 37. Međunarodnog sajma grafičke opreme i papirne industrije imala je kompanija ORACAL POLIKARBONATI koja je zastupnik  švajcarske kompanije 3A COMPOSITES. Tim povodom “Grafimu” je 30. septembra svečano otvorio Žan Daniel Ruh, ambasador Švajcarske u Srbiji.

Slogan “Sve je u bojama” ukazao je na sve veće potrebe privrede za grafičkim proizvodima, kao i na sam značaj širenja ove delatnosti u svetu, a Beograd je još jednom pokazao zašto je centar okupljanja za mnoge delatnosti na tržištu jugoistočne Evrope.