Međunarodni sajam Grafitalia u Milanu

Više od 2.000 izlagača iz celog sveta predstavilo se na ovogodišnjem međunarodnom sajmu grafike, izadvaštva , štamparske opreme i ambalaže Grafitalia održanom od 19.-25. maja u Milanu.

Zahvaljujući privrednoj komori Italije, na čiji poziv su ove godine otputovali vlasnik kompanije Jovšić Printing Centar, gospodin Saša Jovšić i  tehnički direktor, gospodin Tadija Majstorović, ukazala se jedinstvena prilika da predstavnici JPC-a prisustvuju ovom veoma značajnom događaju u svetu ambalaže, pakovanja i grafike.

Expo 2015, u sklopu koga se ove godine održao i međunarodni sajam grafike i izdavaštva Grafitalia, predstavlja vodeći događaj u Evropi u ovoj godini, upravo iz razloga što se svake godine održava u dugom gradu na drugom kontinentu. Tema izložbe koja će trajati do kraja oktobra meseca je “Nahraniti planetu, energija za život”. Ova tema obuhvata tehnologiju, inovaciju, kulturu, tradiciju i kreativnost u hrani i ishrani. U trajanju od preko 6 meseci, ogroman izložbeni prostor koji prekriva milion kvadratnih metara dočekaće preko 20 miliona posetilaca.