Knjige | Štampanje knjiga | Kako odštampati knjigu

Šta je knjiga?

Knjiga je ukoričena štampana publikacija od najmanje 49 stranica“ – UNESCO-va definicija knjige.To znači da se knjiga ispod 49 stranica naziva brošura.

Formatiranje i dizajn korica knjige

Formatiranje i dizajn korice knjige su najvažniji koraci u postupku objavljivanja knjige. Često knjiga svoj put do čitalaca pronađe ne samo zahvaljujući kvalitetnom sadržaju, već i nesvakidašnjem dizajnu njenog omota.

Unutrašnji raspored knjige tj. vrsta fonta, početak novih poglavlja, mesto gde će se nalaziti biografija autora, odabir papira i boja za unutrašnje stranice sve su to detalji na koje će Vam ukazati zaposleni u štampariji Jovšić Printing Centar kako bi izdanje Vaše knjige zadovoljilo istančane ukuse publike.

Povez knjige može biti meki, tvrdi, u vidu spirale ili ukoliko je reč o izdanju sa malim brojem stranica, listovi mogu biti pričvršćeni klamovanjem. Knjige se obično štampaju u A5 ili B5 formatu, dok se prilikom izrade nejčešće koristi ofset hartija i broširani povez.

Kompanija Jovšić Printing Centar nudi Vam kvalitetnu štampu knjiga na različitim vrstama materijala i nestandardnih dimenzija. Ukoliko želite dodatno ukrašavanje korica knjige u mogućnosti smo da Vam pružimo i dodatne tehničke operacije poput UV laka, zlatotiska i blindruka.

011/356 22 22  

Odstampana knjiiga Beograd Večiti grad od aleksandra Diklića