Jovšić Printing Centar slavi 21. rođendan

Dvadesetprvi rođendan Jovšić Printing Centra bio je povod da se sa vlasnikom i osnivačem štamparije, Sašom Jovšićem, prisetimo poslovnih početaka. Uz osmeh na licu, odgovarajući na pitanja, Saša Jovšić vratio se u vreme kada je samo on verovao da će JPC biti kolektiv kakav je sada.

Jovsic Printing Centar

Jovšić Printing Centar danas slavi 21. rođendan. Molimo Vas za kratko poređenje 1. i 21. godine?

Neuporedivo! Onda smo bili na samom početku, a sada već krupnim koracima gazimo ka ostvarenjima planova da budemo jedna ozbiljna, kvalitetna, organizovana firma, koja će kvalitetom usluge ispratiti najzahtevnije klijete. Nekom bi naša referenca bila razlog za ponos, a nama je motiv za napedovanje.

Šta je to što biste istakli kao prekretnicu u poslovanju?

Nema tu prekretnice, ništa se nije desilo odjednom. Mi smo se svake godine trudili da budemo jači, organizovaniji i kvalitetniji, tako da smo iskustvo i znanje koje smo sticali u toku jedne godine, naredne godine primenjivali, oblikovali i pokušavali da budemo sve bolji. Takav rad je u prvih dvadesetak godina dao rezultate, nadamo se da će i u narednih dvadeset.(smeh)

Sasa Jovsic

Ko je osim Vas najzaslužniji što je Jovšić Printing Centar danas jedna od najboljih štamparija na ovim prostorima?

Uopšte ne mislim da sam ja zaslužan za to! Zaista mislim da je ceo kolektiv zaslužan, da smo svi po malo doprineli uspehu. Poslovanje smo zasnivali na stavu da samo timski rad donosi ozbiljne rezultate. Slobodno mogu da kažem da je sve ovo što je danas JPC zasluga svih sadašnjih, ali i bivših kolega, svako je dao neki svoj lični pečat.

Kada biste vratili vreme u nazad, da li biste i šta uradili drugačije?

Ne! Obično se ne vraćam u nazad, stvari koje su prošle su prošle, gledam samo u budućnost, daleko. Kad kažem budućnost, ne mislim na sledeći mesec, sledeću godinu, već gledam pet godina u napred!

U tom slučaju, gde JPC vidite tada, šta će biti za pet godina?(smeh)

Svašta! U naredna tri meseca će se iskristalisati šta će biti za pet godina! U ovom trenutku mnogo radimo na edukaciji zaposlenih i organizaciji sistema s ciljem da budemo još bolji! Dosta toga smo uradili kroz EFI i sve to mi daje za pravo da verujem da smo zaista na pravom putu, a za pet godina će se videti da li sam bio u pravu!

Za 21 godinu, štamparstvo je mnogo napredovalo. Paralelno sa tim, rasli su i zahtevi tržišta. Da li je danas lakše ispoštovati klijenta nego što je to bilo na početku?

Ispoštovati klijenta je uvek teško, ako hoćeš da ga ispoštuješ na pravi i kvalitetan način. Mi svakom klijentu pristupamo profesionalno. Nezahvalno je pričati na tu temu, jer svako vreme nosi svoje breme i izazove! Naš posao je da svakom klijentu izađemo u susret i ispoštujemo svaki njegov zahtev! To je nešto po čemu smo prepoznatljivi i jedan od razoga što nas klijenti smatraju pouzdanim partnerom.

1. aprila nije samo rođendan JPC-a, već i svetski dan šale. Postoji li neka anegdota ili šala iz Jovšić Printing centra, koju pamtite i koju biste podelili sa kolektivom?

Za 21 godinu, desilo se mnogo lepih i manje lepih situacija. Nakon svega, trudimo se da sve te situacije koje nisu toliko lepe zaboravimo i da se sećamo se samo onoga što je lepo! U ovom trenutku ne bih mogao da izdvojim ništa posebno, ali činjenica je da je za nama mnogo situacija i događaja koja sa sobom nose lepe uspomene i razlog su za smeh!