Flajer | Izrada flajera, dizajn i Štampa flajera i letaka

Šta je flajer (letak)?​

Flajer (letak) je najeftiniji, ali istovremeno i veoma efikasan vid reklamiranja.flajer za totalnet

Ime je dobio od engleske reči "flyer" što u prenesenom značenju "lete svuda okolo" pa otud naša reč - letak, letci.

Koristi se za različite marketinške aktivnosti od najave određenih kulturnih dešavanja do predstavljanja proizvoda, usluga ili akcija o kojima želite da informišete potencijalne korisnike.

Dizajn flajera​

Prilikom dizajniranja Vašeg flajera treba da se rukovodite čuvenom rečenicom nemačkog arhitekte Ludwiga Mies van der Rohe manje je više”. Vaša poruka treba da bude koncizna i jasna, bez upotrebe stranih reči i velikog broja fotografija. Atraktivno osmišljen i kvalitetno urađen flajer privući će pažnju mnogih potencijalnih korisnika Vaših usluga što će znatno doprineti promociji Vaše firme.

Uloga letaka u marketingu

Flajer treba da istakne ono što Vas izdvaja od konkurencije (cena, kvalitet…) i predstavi Vaš jedinstven marketinški adut. Ukoliko želite novi proizvod da predstavite na više načina, možete se odlučiti za izradu nekoliko različitih vrsta letaka sa raznim kombinacijama boja i drugačijim rasporedom teksta, a potom da pratite reakcije određene ciljne grupe. Ovakav vid marketinškog ispitivanja javnog mnenja postao je veoma popularan u svetu.

 

Odštampani flajeri na gomili

Formati flajera​

Ne postoje tačno definisane norme kada su formati flajera u pitanju. Ipak, uzbog uštede i maksimalne iskorišćenosti papira, potrebno je da se odabrani format što bolje uklopi na tabak.

Štampa flajera​

Flajeri se obično štampaju na A6, A5 i A4 formatu. Prilikom izrade letka koristi se 80g/m2 ofsetna hartija ili kunstdruk gramatura do 170g/m2. Izlazeći u susret zahtevima svih svojih klijenata kompanija Jovšić Printing Centar nudi Vam mogućnost štampe flajera na specijalnim vrstama hartija, nestandardnih oblika i dimenzija, kao i lepljenje uzoraka proizvoda na sam flajer kako bi što više približili proizvod krajnjem kupcu. 

011/ 356 22 22

 

flajer sa dva prevoja za unicredit banku

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

flajer sa više prevoja kao harmonika